Filem “Upin & Ipin : Keris...

Selepas 10 tahun filem animasi 3D “Geng : Pengembaraan Bermula” mencipta sejarah pecah panggung dengan kutipan tiket sebanyak RM6.3juta. Pada tahun 2019 ini Les’ Copaque Production menamatkan penantian peminat setia Upin dan...

Putrajaya Night Marathon 2018

Acara Putrajaya Night Marathon 2018 merupakan diantara acara larian marathon yang ditunggu-tunggu oleh kebanyakkan runner. Menghidangkan pilihan larian sejauh 42Km dan 21KM serta jarak larian lain yang lebih rendah, kebanyakkan pelari suka...

Coway Run 2018

Percaya atau tidak sebenarnya COWAY RUN 2018 adalah salah satu acara larian yang saya amat nanti-nantikan. Ini adalah kerana pada Coway Run 2017 merupakan acara larian 10KM saya yang pertama. Banyak pengalaman dan perkara baru yang saya belajar...

Jakel Barulah Raya 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Rasa macam sekejap je kita berpuasa di bulan Ramadhan dan sekarang dah pula nak menyambut Hari Raya. Seperti biasa pada minggu-minggu terakhir macam ni mesti ramai sedang sibuk untuk membuat persiapan raya...

Hiking Bukit Gasing

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada pembaca setia blog saya. Dah lama rasanya saya tak berkongsi mengenai aktiviti aktif saya khususnya aktiviti mendaki. Cerita kali ini bukanlah mengenai pendakian sehebat mendaki Gunung Kinabalu tetapi...