Salmon Bowl di Kurin NU Sentral

Bagi yang sedang mengambil makanan sihat seperti saya, pasti biasanya ada masalah nak mencari makanan ketika lunch hour lebih-lebih lagi dengan jadual harian kita yang padat. Baru-baru ni saya mencuba menu makanan sihat di NU Sentral iaitu...

Keunikan Sate di Tesate

Kali ni saya nak bawa anda semua ke Jakarta untuk merasai Sate Indonesia yang unik dan sedap. Kalau biasanya kita makan Sate kat Malaysia tapi Sate di Indonesia ni sangat unik dan banyak jenis pilihan. Tak percaya? Kalau berpeluang ke Jakarta...

Mini Bazaar Ramadhan di FamilyMart

FamilyMart iaitu salah satu convenient store terkenal yang berasal dari Jepun baru saja dibuka pada awal tahun 2017 dan kini telah mempunyai beberapa cawangan sekitar Kuala Lumpur termasuk yang terbaru iaitu di NU Sentral. FamilyMart ni sangat...

Jakel Barulah Raya 2017

Alhamdullilah, nampaknya tinggal beberapa minggu lagi kita akan menyambut Hari Raya. Sekarang ni mesti ramai yang tengah sibuk dengan persiapan raya seperti baju raya dan persiapan rumah. Promosi Raya boleh dikatakan dilangsungkan tiap-tiap...

Gaffe & Co di The Garage KL

Peminat cafe hipster pasti dah pernah dengar nama cafe The Garage KL yang terletak di jalang Ampang. The Garage KL ni sebenarnya adalah gabungan beberapa kedai dan bengkel di bawah satu bumbung. Kat sini memang ada bengkel kereta, kedai motor...

Sate Ikan Tuna di Satay Station

Bila pertama kali saya mendapat jemputan pelancaran Sate Ikan apa yang saya terbayang dalam kepala adalah Sate Ikan macam kita makan time sekolah dulu. Bentuknya bulat-bulat diperbuat dari tepung dan rasa ikan. Memang sedap dicicah dengan sos...

Coway Run 2017

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca blog saya. Kali ni saya sungguh excited nak berkongsi pengalaman berkaitan dengan acara larian yang terbaru saya sertai iaitu Coway Run 2017. Ini adalah larian ke 2 yang saya sertai...