Category - Film & Music

Mini Konsert Cita Citata Live in Johor Bahru

Siapa yang tak kenal dengan penyanyi dangdut yang sedang popular dengan lagu “Sakitnya Tuh Di Sini”. Cita Citata penyanyi dari Bandung, Indonesia bukan sahaja terkenal di Indonesia malahan mempunyai ramai peminat di Malaysia. Mini Konsert Cita Citata telahpun diadakan di tempat letak kereta Plaza Angsana, Johor Bahru bersempena dengan promosi album terbarunya. Saya berpeluang menonton konsert ini di Johor walaupun konsert ini turut diadakan di Menara KL.

Saya bukan sahaja meminati lagu “Sakitnya Tuh Di Sini”, malahan saya dan wife juga merupakan peminat setia BestFM. Kebetulan, BestFM adalah radio rasmi bagi mini konsert Cita Citata. Jadi peluang untuk melihat dari dekat penyampai BestFM memang saya tak lepaskan.

Mini Konsert Cita Citata Johor Bahru

Tiket Konsert Cita Citata

Mini Konsert Cita Citata Johor Bahru

Azhar dan Ieqa dari BestFM

Read More

6,988 total views, no views today

DaDuDiDo Musim 2

Pada tahun lepas, Les’ Copaque Production telahpun menyiarkan animasi pendek yang bertajuk “DaDuDiDo” di saluran YouTube Les’ Copaque (http://youtube.com/lescopaque). Animasi berdurasi 1 minit ini telahpun ditonton oleh berpuluh ribu peminat animasi bukan sahaja dari Malaysia. Animasi ini diterbitkan dan disiar secara eksklusif hanya di saluran YouTube Les’ Copaque.

DaDuDiDo

Pada tahun ini, Les’ Copaque Production sekali lagi menerbitkan musim ke 2 “DaDuDiDo” yang juga disiarkan diplatform yang sama. Episod baru kali ini masih mengekalkan 4 watak utama iaitu Da, Du, Di dan Do di dalam dunia fantasi mereka. Terdapat 6 episod secara keseluruhan dan akan mula disiarkan bermula pada 1 Mei 2015. Read More

2,378 total views, no views today

Tayangan Media – Usop Wilcha dalam Werewolf dari Bangladesh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Buat peminat filem arahan Mamat Khalid dan watak Usop Wilcha pasti dah tak sabar-sabar ingin tonton filem terbaru ini di pawagam. “Usop Wilcha dalam Werewolf dari Bangladesh” merupakan filem spinoff dari filem Zombi Kampung Pisang dan Hantu Kak Limah dengan mengekalkan watak Usop Wilcha tetapi berada di dalam senario dan latar belakang yang berbeza. Terima kasih kepada Empire Filem Solution kerana menjemput saya untuk menonton filem ini pada malam tayangan media.

Filem ini akan mula ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia pada 5 Mac 2015.

16391791030_c1f870164a_b

Tayangan bersama media ini telah diadakan di E@Curve bersama-sama kelab peminat Zizan dan Emma Maembong. Tapi sayangnya Zizan dan Emma tidak hadir disaat-saat akhir. Biarpun begitu, tayangan ini diteruskan juga walaupun tanpa 2 pelakon utama filem ini.

Usop Wilcha dalam Werewolf dari Bangladesh

Suasana di dalam hall sebelum tayangan

Read More

4,530 total views, no views today

[Review] Teater Diari Wanita

Assalamualaikum dan Salam dari Istana Budaya~!

Dah lama rasanya saya tak berkongsi mengenai persembahan teater di Istana Budaya. Ye, saya memang salah seorang peminat teater kalau nak tahu. Tapi kalau nak suruh saya berteater jangan mimpilah. Kali ni saya nak ceritakan mengenai persembahan teater yang masih lagi dipersembahkan di Istana Budaya iaitu teater Diari Wanita. Terlebih dahulu saya nak ucapkan terima kasih kepada CTRA Production kerana telah menjemput saya untuk menonton teater ini ketika pementasan hari pertama bersama media tempoh hari.

Teater Diari Wanita

Tiket Teater Diari Wanita

Teater Diari Wanita

Saya dan Zarith dapat tiket ke Teater Diari Wanita

Read More

2,539 total views, no views today

Perginya Seniman Mustapha Maarof

Inna lillahi wa inna ilaihi raji’un

Hari ini kita dikejutkan dengan pemergian seorang seniman negara iaitu Datuk Mustapha Maarof yang telah menghembuskan nafas yang terakhir pada jam 8.40pagi akibat jangkitan paru-paru. Allahyarham sebelum ini dilaporkan berada dalam keadaan kritikal dan bergantung sepenuhnya dengan alat bantuan pernafasan.

Datuk Mustapha Maarof Meninggal Dunia

Allahyarham Mustapha Maarof

Datuk Mustapha Maarof Meninggal Dunia

Dikebumikan disebelah pusara Allahyarhamah Roseyatimah

mustafa03 Read More

2,515 total views, no views today

Animasi Puteri Limau dari Les’ Copaque

“Puteri” merupakan animasi terbaru dari Les’ Copaque Production yang bakal ditayangkan di TV3 tak lama lagi. Sesiapa yang melihat poster “Puteri” ataupun yang sudah menonton trailer “Puteri” pasti tak sabar nak menonton animasi ni di kaca TV nanti. Sebenarnya “Puteri” dah lama di dalam perancangan produksi tetapi terpaksa mengambil masa yang akan lama untuk menyiapkan walaupun ianya animasi pendek. Design watak “Puteri” serta rekaan pakaian sering diubah-ubah sehinggalah mendapat rupa yang diingini. Dari segi visual, team Les’ Copaque sememangnya telah melakukan kajian yang sungguh mendalam dan teliti. Siapa yang perasan, mesti dapat menilai keperincian pada rekaan watak, pakaian, latar belakang dan aksesori yang dipakai pada setiap watak. Dari segi teknologinya pula, banyak teknologi baru yang diserap di dalam “Puteri” seperti cloth simulation, hair, particle, water dan banyak lagi.

puter02

puter01

Ada juga beberapa orang yang merasakan ianya seperti animasi “Frozen” dari Disney. Bagi saya, hampir kesemua animasi dari Disney adalah berkaitan dengan puteri-puteri mereka. Apa salahnya kali ni, kita pula yang mengeluarkan puteri versi timur. Lagipun, animasi “Puteri” telah mula dihasilkan sebelum cerita Frozen ditayangkan lagi.

“Puteri” akan mula ditayangkan di TV3 bermula pada 23 November nanti pada jam 6 petang. Suka saya ingatkan ianya adalah animasi pendek yang hampir sama seperti Upin & Ipin. Ianya pasti akan membuatkan penonton rasa tak puas dan tak sabar nak menunggu sambungannya nanti. Teruskan untuk mengikuti perkembangan lanjut melalui Facebook Puteri http://facebook.com/puterilimau.official dan laman web rasmi http://puterilimau.com. Read More

9,152 total views, 3 views today

Undangan ke Dawn of The Planet of The Apes

Buat pertama kalinya saya telah dijemput oleh NuffNang untuk menyertai tayangan filem Dawn of The Planet of The Apes. Actually, tayangan ni terbuka kepada semua NuffNangers dengan syarat kena buat slogan sikit dan sharekan di Facebook. Akhirnya, saya berjaya mendapat 2 tiket untuk ke filem terbaru ini. Terima kasih kepada NuffNang.

dawn_of_apes_teaser_poster

Nantikan review filem ini di blog saya nanti. Wehuu.~

Read More

1,777 total views, no views today

[Review] Teater Di Bawah Lindungan Kaabah

Membaca tajuk teater “Di Bawah Lindungan Kaabah” sahaja sudah membuatkan bulu roma berdiri dan ditambahkan pula dengan barisan pelakon-pelakon teater yang berbakat besar ianya memberi gambaran awal sebuah teater yang penuh dengan lakonan emosi dan penghayatan mendalam. Begitulah, first impression saya bila tahu teater ini akan dipentaskan di Istana Budaya. Saya sungguh bertuah kerana mendapat jemputan pada malam pertama pementasan oleh CTRA Production, selaku penerbit teater ini. Samada anda ingat atau tidak, sebenarnya CTRA Production adalah syarikat yang sama yang pernah menghasilkan Teater Upin & Ipin The Musical 2 tahun lalu.

IMG_5341

Zarith bersama standee pelakon wanita 

IMG_5344-2

Saya pula bersama pelakon lelaki 

Berbeza dengan teater “Bahayanya Wanita” dan “Teater Upin & Ipin The Musical“, teater ini sememangnya mengaplikasikan pembawakan teater dan pementasan sebenar. Diadaptasikan dari karya asal novel Prof. Dr. Hamka yang berasal dari Indonesia, teater “Di Bawah Lindungan Kaabah” sudahpun mempunyai peminatnya sendiri yang tidak sabar untuk menyaksikan karya ini di dalam bentuk teater. Keseluruhan teater ini menceritakan mengenai kesucian cinta oleh seorang lelaki dan wanita yang masing-masing takut untuk meluahkan perasan kerana pelbagai dugaan dan halangan.

IMG_5998

Zahid membuka tirai teater

IMG_5818

Lakonan Adi Putra digemari ramai

Read More

3,864 total views, 2 views today

[Gambar] Teater Di Bawah Lindungan Kaabah

 

Semalam telahpun bermula pementasan hari pertama teater Di Bawah Lindungan Kaabah di Istana Budaya. Teater istimewa ini menampilkan pelakon-pelakon hebat seperti Adi Putra, Nasha Aziz, Fizo Omar, Elfira Loy, Dafi, Yasmin Hani, Dayana Roza dan beberapa lagi muka baru dari 9 hingga 18 Mei 2014.

Kepada yang ingin dapatkan tiket teater ini sila layari ke www.airasiaredtix.com ataupun hubungi 03 4026 5520 / 03 6186 6592 / 03 4026 5555

IMG_6311

IMG_6128

IMG_5998

IMG_5786

Read More

3,084 total views, 10 views today

Teater “Bahayanya Wanita”

Assalamualaikum semua dan Salam Sejahtera kepada pembaca blog setia saya. Kali ni saya berpeluang menonton Teater paling meletop 2013 iaitu teater “Bahayanya Wanita”. Kalau dah selalunya kita tengok wayang je, apa salah sekali sekala kita tengok pulak teater. Dengar kata setiap hari teater ni fullhouse sehinggalah hari terakhir persembahan iaitu pada 31 Dis 2013. Saya sendiri berkesempatan menonton persembahan teater ini pada hari ke 3 persembahan di Istana Budaya.
Bahayanya Wanita
Zizan Razak menjadi tumpuan
Semua barisan pelakon dan tenaga kerja
Seperti penonton-penonton yang lain, expectation saya pada awalnya ingin menonton 4 barisan pelakon utama iaitu Zizan Razak, Umie Aida, Erra Fazira dan Nora Danish. Teater berkonsepkan muzikal ni mengisarkan bagaimana kehidupan Zizan yang berkahwin 3 dan terpaksa melayan kerenah isteri-isterinya. Setiap seorang isterinya ditonjolkan dengan perwatakan yang berbeza sehinggalah akhirnya Zizan jatuh cinta dengan watak ke empat yang ingin dijadikan juga sebagai isteri.

2,414 total views, no views today