Category - Special Interest

Batman 75th Anniversary at Pavilion KL

Siapa yang tak kenal dengan BATMAN. Pada tahun ini watak Batman menyambut ulang tahun yang ke 75 tahun. Wow, lama betul tu… kalau Batman adalah seorang manusia yang betul mesti dia dah tua sekarang. Anyway, sambutan ulang tahun ke 75 tahun ini secara specialnya diadakan di Pavilion Kuala Lumpur bermula pada penghujung Mei yang lalu. Sejarah Batman yang sebenarnya bermula dari tahun 1939 iaitu dari populariti komik kemudian diadaptasi di dalam TV Series, kartun, video games dan hinggalah kepada filem. Di sini, segala pameran mengenai Batman dipersembahkan termasuklah pameran ratusan figurine Batman dan watak-watak lain yang sudah rare untuk didapatkan. Selain itu juga, replika saiz sebenar Batmobile dan Batcycle sememangnya pasti menarik perhatian pengunjung.

Diantara tarikan paling utama adalah persembahan Hologram Batman yang ditayang di dalam bilik gelap. Tayangan Hologram ini hanya dibenarkan kepada mereka yang membuka akaun BSN di situ sahaja. Ok, mari kita tengok gambar-gambar menarik disekitar hari jadi Batman yang ke 75 tahun.

LC2_7096

Batman bermula dari tahun 1939

LC2_7060

Pengunjung yang membuka akaun bank BSN akan mendapat hadiah eksklusif Batman

LC2_7075

Suasana di ruang legar Pavilion

LC2_7072

Siapa tak kenal Batmobile

LC2_7104

Batcycle

LC2_7111

Replika saiz sebenar Batman

Read More

1,379 total views, no views today

[Gambar] Teater Di Bawah Lindungan Kaabah

 

Semalam telahpun bermula pementasan hari pertama teater Di Bawah Lindungan Kaabah di Istana Budaya. Teater istimewa ini menampilkan pelakon-pelakon hebat seperti Adi Putra, Nasha Aziz, Fizo Omar, Elfira Loy, Dafi, Yasmin Hani, Dayana Roza dan beberapa lagi muka baru dari 9 hingga 18 Mei 2014.

Kepada yang ingin dapatkan tiket teater ini sila layari ke www.airasiaredtix.com ataupun hubungi 03 4026 5520 / 03 6186 6592 / 03 4026 5555

IMG_6311

IMG_6128

IMG_5998

IMG_5786

Read More

3,079 total views, 5 views today

Di sebalik Wartawan Berita

Pasti ramai yang sudah menonton video dari Youtube Channel Les’ Copaque untuk segmen Cita-Citaku mengenai kisah Wartawan Berita yang diupload pada beberapa hari yang lepas. Video berdurasi 4 minit ini walaupun nampak simple namun sebenarnya pelbagai pengalaman yang saya lalui disepanjang proses rakaman video ini dijalankan. Proses keseluruhan program ini mengambil masa lebih kurang sebulan yang mana bermula dari permohonan melalui emel sehinggalah video akhir ini siap.

Wartawan Berita

En Ismail Bin Mat, Pengarang Berita – Berita Harian

Objektif utama video ini adalah untuk memberi pendedahan kepada penonton mengenai kerjaya sebagai seorang wartawan dan secara tak langsung memberi gambar yang lebih jelas dan memberi semangat kepada pelajar-pelajar untuk memilih kerjaya ini. Saya memohon kepada pihak pengurusan Berita Harian untuk mencadangkan wartawan dari ruangan berita. Ini adalah kerana kebanyakkan dari kenalan media saya adalah di dalam ruangan hiburan. Pendapat awal saya, lebih baik kalau wartawan dari ruangan berita yang dihighlight kerana pelbagai sudut boleh dirakam nanti. Read More

3,771 total views, no views today

Kegilaan Timberland

Assalamualaikum kepada pembaca blog saya. Semenjak dua menjak ni, nampaknya tak tau kenapa saya dah berjangkit dengan kegilaan kasut Timberland. Actually, mula-mula tu saya tak berapa nak minat sangat dan memandangkan semua bot Timberland harganya tersangatlah mahal sehingga ada yang mencecah RM1000 untuk sepasang bot. Kalau yang ada murah sikit pun macam RM300 nampak sangat simple dan macam tak berbaloi pula. Bukan itu saja, semua bot timberland adalah sangat berat dan besar okie.

NewImage

Beberapa bulan lepas, ketika sambutan Timberland ke 40, dorang dah ada mula buat offer yang jarang-jarang dilakukan. Sebelum ni, kalau ada diskaun pun setakat 10-15% saja. Tapi sekarang ni diskaunnya ada mencecah 40% dan harga sepasang bot tu dah jatuh banyak. Tambah menarik lagi, Timberland juga ada mengeluarkan beberapa edisi bot khusus sempena menyambut ulang tahun ke 40 ini. Contohnya, yellow bot yang berwarna merah memang nampak unik dan menarik. Berasaskan rekaan yellow bot juga, Timberland ada mengeluarkan rekaan bot bertapak hitam yang lebih nampak smart dan eksklusif. Hari saya pun dah sambar sepasang kasut bot Merah ni. Bot Merah yang jarang-jarang dikeluarkan oleh Timberland ini walaupun pada mulanya nampak pelik sikit dan segan nak pakai, tapi  bila dah lama-lama tu ianya nampak sangat unik dan mencapaplah orang cakap.

Timber01

Read More

2,385 total views, no views today