Selamat Hari Guru kepada semua guru-guru diseluruh Malaysia. Ha, nak tahu tak? Sebenarnya projek ni dah bermula sejak beberapa bulan yang lepas. Projek album lagu baru Upin & Ipin bersama Nova Music ni dirancang sepatutnya berada dipasaran pada awal tahun ini ataupun setidak-tidaknya bulan April yang lepas. Tapi oleh kerana ada beberapa perubahan pada pemilihan lagu sebab nak pastikan lagu yang keluar tu betul-betul sedap jadi terpaksa didelaykan lagi.

Tapi apa-apapun, sempena Hari Guru ni lagu “Terima Kasih Cikgu” yang dicipta khas untuk guru-guru dah mula didengarkan melalui corong-corong radio-radio tempatan seperti di SuriaFM dan HotFM. Kalau ada macam tiba-tiba terdengar kat radio tu sure macam terpinga-pinga kejap, “Eh, lagu apa ni”

Lagu ni merupakan hasil nyanyian bersama Najwa Latif dan Asyiela Putri pelakon suara Upin & Ipin. Dengar macam comel je dorang ni nyanyi berdua. Actually, nak dapatkan spot kat radio untuk lagu cikgu-cikgu macam ni bukanlah senang. Sebab biasanya radio hanya mainkan lagu yang latest sahaja. Jadi cabaran nak naikkan lagu ni pun bukanlah senang. InsyaAllah, dengan nama Najwa Latif dan Upin Ipin diharapkan lagu ni mendapat tempat dihati peminat-peminat semua.

Oklah, saya share dulu video klip tak rasmi untuk lagu ni. Apa pendapat anda tentang lagu ni? Ok tak?

Video klip tak rasmi lagu Terima Kasih Cikgu

992 total views, 1 views today

About author View all posts Author website

Mohd Zarin

Mohd Zarin

Blogger, Web, Photographer, Travel, Foods and Social Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge