Assalamualaikum. Ya, Allah lamanya tak update blog saya ni. Dah hampir sebulan dah.. Ish, ish~ Ini semuanya gara-gara saya yang terlalu sibuk dengan teater Upin & Ipin. Ha, siapa yang tak tengok lagi memang rugilah sebab semasa saya menulis blog ni teater ini hanya tinggal 1 show sahaja lagi. 

Macam-macam perkara yang saya dah perhatikan dan belajar disepanjang terlibat secara tak langsung dengan pembikinan teater ini. Saya sendiri secara  tak rasmi dah melalui semua proses pembikinan teater ini tapi tidaklah mendalam seperti mana orang-orang kuat dibelakang tabir teater ini seperti penerbit dan pengarah.

Gambar teaser bersama Kak Ros
InsyaAllah, saya dapat rasakan teater ini bukanlah yang terakhir bagi team ni. Sekiranya ada peluang mungkin ianya akan dipentaskan sekali lagi dan mungkin lepas ini di negara jiran pula. Siapa tahukan? Selama 30 persembahan tanpa henti (kecuali masa 28 April) menjadikan teater ini lain dari yang lain. Penat tu sudah tentulah penat. Saya yang hari-hari berada di Istana Budaya dan hanya mengambil gambar pun dah penat, inikan pulak adik-adik kita yang melompat dan menari-menari setiap hari di atas pentas. Di dalam kepenatan yang teramat sangat rupanya ada juga perasaan sebak diantara mereka apabila teater ini akan melabuhkan tirai. Tiada lagi gelak ketawa sesama mereka dan tiada lagi sebab untuk munasabah untuk mereka berkumpul di bawah satu bumbung.
Oklah, saya pun nak cerita banyak tapi tak sempat nampaknya. Saya tinggalkan anda semua dengan gambar eksklusif saya bersama Kak Ros. Wah, tak nak kalah tu. Silalah jeles..Hahaha….

256 total views, 1 views today

About author View all posts Author website

Mohd Zarin

Mohd Zarin

Blogger, Web, Photographer, Travel, Foods and Social Media

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge