Kedai Cermin Mata Viral Eye Pro Vision

Assalamualaikum semua. Bagi sesiapa yang memakai cermin mata pasti tahu betapa susah dan mahalnya nak buat cermin mata. Saya sendiri dah mula memakai cermin mata semenjak zaman sekolah menengah lagi dan menjadi perkara biasa untuk menukar...

Skipping 63 minit bersama ZAYAN

Walaupun tahun ini sambutan Hari Kemerdekaan kurang meriah dan berbeza dari tahun-tahun sebelum ini kerana pendemik wabak COVID-19, namun begitu tidak bermakna kita tidak menyambutnya. Apa yang penting adalah semangat cintakan negara sentiasa...

Syiling Emas Upin & Ipin x Habib...

Siapa sangka watak animasi kegemaran Malaysia ini iaitu Upin & Ipin kini mengeluarkan syiling emas eksklusif sempena sambutan Hari Kemerdekaan 2020. Pada mulanya saya juga hairan kenapa menjual syiling emas, sebab biasanya peminat-peminat...

Inspirasi Senaman Jump Rope di Radio Zayan

Siapa sangka saya yang dulunya struggle nak kurus bermula dengan senaman jump rope, kini saya pula berkongsi kisah inspirasi kurus di radio Zayan. Saya masih ingat lagi macam mana susahnya nak faham dan belajar jump rope seorang diri dan ...

Cara menebus RM50 ePenjana

Melalui Plan Jana Semula Ekonomi Negara (PENJANA), kerajaan dalam usaha meransang dan memulihkan semula ekonomi negara yang terjejas akibat COVID-19 kali ini memberi kredit RM50 kepada setiap rakyat Malaysia melalui perkhidmatan eWallet...

Jovian Face Mask Series

Tak sangka sejak kita mula memakai face mask semenjak PKP yang lalu, fashion face mask tiba-tiba menjadi trend terkini. Kalau biasanya, orang pakai face mask yang biasa iaitu yang 3 ply berwarna biru tu tapi sekarang ni dah macam-macam fesyen...

Free Jump Rope Workout Class

Tak sangka yang dulunya saya struggle nak buat senaman Jump Rope tapi kini saya pula mengajar orang macam mana nak buat senaman jump rope. Semuanya bermula apabila beberapa kawan-kawan saya mencadangkan untuk membuka sesi kelas jump rope kerana...

Cara-cara claim RM50 ePenjana

Selepas inisiatif RM30 melalui program eTunai Rakyat, kerajaan selepas tempoh PKPB ini memperkenalkan Pelan Jana Semula Ekonomi Negara (#PENJANA) dengan tema Bersama Menjana Ekonomi dan merangkumi 40 inisiatif bernilai RM35 bilion. Di dalam...