Wow, sangat teruja nak post mengenai topik kali ni. Class mengenai maskot yang sebenarnya tak pernah diadakan ni bertujuan memberi pendedahan kepada staff LCP mengenai pengurusan dan penampilan maskot di dalam mana-mana event. Kebanyakkan staff LCP sebenarnya agak jarang atau tidak pernah terlibat di dalam penampilan maskot Upin & Ipin kerana kebanyakkannya staff di dalam event team sahaja yang biasanya akan mempunyai peluang sedemikian.

Class yang tidak wajib ni merupakan class pertama yang dimulakan di dalam sesi memperkenalkan setiap department kepada semua staff. Kebanyakkan staff yang hadir agak gembira dan teruja kerana class yang berkonsep terbuka dan santai ini sedikit sebanyak memberi peluang kepada semua orang mencuba atau mendekati diri dengan maskot Upin & Ipin. Semua staff sebenarnya mestilah mencuba memakai maskot ini lebih-lebih lagi animator kerana merekalah yang mengerakkan watak Upin & Ipin di dalam komputer.

Sesi memakai maskot Upin & Ipin ini pula merupakan aktiviti terakhir di dalam class ini selepas masing-masing didedahkan serta dikongsikan mengenai pengalaman sebagai maskot. Sebenarnya walaupun nampak mudah, tetapi seseorang pemakai maskot perlulah mengetahui beberapa perkara asas sebelum dibenarkan membuat sebarang penampilan. Class yang mengambil sekitar 30 minit ini diakhiri juga dengan sesi bergambar dan aktiviti bebas bersama maskot.

Ribuan terima kasih kepada semua yang hadir dan memberi sokongan kepada class ini. Diharapkan ianya sedikit sebanyak telah berjaya membuka minda dan memberi idea baru mengenai maskot Upin & Ipin. Kepada pembaca blog saya, jangan melepaskan peluang untuk berjumpa dengan maskot Upin & Ipin di lokasi event akan datang. InsyaAllah.
1,077 total views, 1 views today
Advertisements
徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社