Tag - Traveloka

Best KLIA Express Ticket Promo

Dah lama juga rasanya saya tak bercuti dan melancong. Maklumlah nak bercuti ni kena plan betul-betul kewangan dan rancang cuti yang ada. Lagi bagus kalau ada promo tiket murah masa nak pergi bercuti tu. Nak bercuti ni memang seronok tapi kena plan betul-betul supaya lepas balik bercuti nanti takde lah kena ikat perut pulak nanti. Ada macam-macam cara nak berjimat dari nak book hotel sehinggalah nak dapatkan tiket dengan harga yang murah dan berbaloi. Caranya senang saja dan kali ni saya nak kongsikan cara nak dapatkan best KLIA express ticket promo 

Ramai yang pasti dah tau apa tu Traveloka kan? Pastikan korang semua download apps Traveloka ni tau. Sebab dengan apps ni kita boleh book hotel ataupun flight ticket melalui apps Traveloka dan kita boleh dapatkan get klia ekspres promotions online dengan senang dan cepat. Apps Traveloka ni ada untuk versi Apple dan Android dan boleh download secara percuma je. Lepas download, kita perlu buka aplikasi Traveloka dan cari book KLIA Transport. Dari situ bolehlah pilih lokasi kita dan kemudian pilih destinasi ke KLIA. Selepas tu harga akan dipaparkan dan kita boleh membuat pembayaran melalui debit card ataupun kredit card. Voucher tiket akan dihantar ke emel kita dan dengan voucher tu nantilah kita akan gunakan untuk menaiki tren. Senang betul sebab sekarang ni semuanya elektronik dan paperless. Tak perlu nak teksi ataupun grab bagi mengelakkan jam dan cepat sampai.

Selain ke KLIA, kita juga boleh ke KLIA2. Bergantung kepada penerbangan yang kita dah book tu. Ohya, bercakap pasal booking. Voucher tiket melalui apps Traveloka ni tak boleh dijual balik, jadi kena pastikan masa nak book tu kena semak betul-betul.

Sabah adalah satu tempat yang best dalam Malaysia kalau korang nak pergi bercuti especially Kota Kinabalu. Tercari lokasi best untuk chill di waktu malam semasa di Kota Kinabalu? Korang sekeluarga boleh melawat Perdana Park. Sekiranya korang ke taman ini bermula dari pukul 7 malam, korang bakal dikejutkan dengan pemandangan yang cukup mencuri hati iaitu pancuran air yang penuh warna-warni sambil diiringi dengan irama lagu. Persembahan percuma ini berlangsung selama 15 minit sebelum diulangi semula setiap 30 minit kemudian sehingga pukul 9 malam. Selain menikmati keindahan pancuran air, korang juga boleh menjadikan Perdana Park sebagai tempat untuk berjogging. Bila perut berbunyi, korang boleh bergerak menuju ke Pantai Tanjung Aru yang tidak jauh dari sini untuk menjamu selera. Read More

1,078 total views, no views today