Category - News

Hari Malaysia Keretapi Sarong 2019

Tidak pernah saya merasakan kemeriahan dan semangat patriotik yang begitu tinggi ketika meraikan sambutan Hari Malaysia seperti ini. Walaupun pertama kali saya menyertai acara Keretapi Sarong, tetapi aura acara ini membuatkan saya jatuh cinta...

Pembukaan Trek Larian Stadium Nasional Bukit...

Pada 17 Ogos yang lalu pihak Stadium Nasional Kuala Lumpur Sports City ataupun Stadium Nasional Bukit Jalil telahpun membuka trek larian secara percuma kepada orang ramai. Menurut respon dari admin pihak Stadium Nasional di laman...

Filem “Upin & Ipin : Keris...

Selepas 10 tahun filem animasi 3D “Geng : Pengembaraan Bermula” mencipta sejarah pecah panggung dengan kutipan tiket sebanyak RM6.3juta. Pada tahun 2019 ini Les’ Copaque Production menamatkan penantian peminat setia Upin dan...

Jakel Barulah Raya 2018

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera. Rasa macam sekejap je kita berpuasa di bulan Ramadhan dan sekarang dah pula nak menyambut Hari Raya. Seperti biasa pada minggu-minggu terakhir macam ni mesti ramai sedang sibuk untuk membuat persiapan raya...

Hiking Bukit Gasing

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada pembaca setia blog saya. Dah lama rasanya saya tak berkongsi mengenai aktiviti aktif saya khususnya aktiviti mendaki. Cerita kali ini bukanlah mengenai pendakian sehebat mendaki Gunung Kinabalu tetapi...

Review Nike Pro Hijab

Apabila NIKE mengumumkan bakal melancarkan NIKE PRO Hijab pada penghujung tahun lalu, pelbagai respon dan feedback dikongsi oleh ahli sukan dan mereka yang gemarkan aktiviti lasak. Walau bagaimanapun NIKE Malaysia memerlukan beberapa bulan...

Score Run Series 2018

Walaupun baru masuk bulan Jan pada tahun 2018 tapi saya pasti kebanyakkan runner dah mula beraksi semula dengan mendaftar acara larian kegemaran masing-masing. Saya sendiri dah daftar beberapa acara larian sebab takut penuh dan tak sempat nak...

Wangian Dashing Anytime EDT

Selain ingin kelihatan tampan dan kemas sepanjang hari, bau juga memainkan peranan dan menjadi kepentingan bagi diri saya. Setiap hari saya akan berjumpa dengan orang dan aktiviti seharian saya membuatkan saya tak sempat untuk memastikan saya...

Cara Bermain Dodgeball

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca blog saya. Kali ni saya nak kongsikan cara-cara bermain permainan Dodgeball. Kalau biasanya kita main Futsal, sekali sekala apa kata kita main Dodgeball pula sebab ianya sangat fun dan sesuai...

SCORE FitMob Festival 2017

Kepada sesiapa yang aktif join aktiviti fitness mesti tahu tentang acara yang dianjurkan oleh SCORE seperti SCORE Run dan banyak lagi. Kali ni saya nak kongsikan pengalaman sendiri ketika saya menyertai acara SCORE FitMob Festival 2017 yang...