Walaupun kita berpuasa di bulan Ramadhan dalam Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dan lebih banyak masa diluangkan di rumah, tetapi raya still kena raya. Walaupun kerajaan dah longgarkan sedikit dan membenarkan kita pergi ke shopping mall dalam Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) tetapi perasaan risau tu masih ada. Yela, dah tentu ramai orang di shopping mall nanti dan macam-macam pula kemungkinan yang boleh berlaku. Jadi kali ni saya nak shopping raya di PG Mall. Kalau nak tahu, berdasarkan laporan yang dikeluarkan oleh iPrincesight, PG Mall ini merupakan salah satu dari TOP 3 laman web marketplace yang paling banyak dikunjungi di Malaysia.

PG Mall ini sebenarnya adalah satu-satunya platform e-commerce tempatan. Macam-macam barangan dijual di platform PG Mall ni dari barangan keperluan harian, barangan dapur, smartphone sehinggalah kepada pakaian harian raya. Senarai barangan yang dijual di sini adalah endless dan terlalu banyak. PG Mall boleh diakses melalui laman web http://pgmall.my ataupun melalui aplikasi telefon pintar yang boleh dimuat turun melalui App Store ataupun Google Play.

Shopping Raya di PG Mall MyRaya Campaign

Sempena dengan raya tahun ini, PG Mall melancarkan kempen MY Raya yang bermula dari 8 – 31 Mei 2020 yang menawarkan pelbagai tawaran menarik. Bersesuaian dengan sasaran kerajaan untuk berbelanja atas talian, kesemua tawaran shopping raya dari PG Mall ini merupakan kelebihan berbelanja secara online. Bagi setiap pembeli dan pengguna baru PG Mall, mereka akan dapat RM15 diskaun dengan minimum pembelian RM40. Wah, banyaknya diskaun tu. Seolah-olah kita cuma perlu bayar hanya RM25 sahaja untuk barangan bernilai RM40. Jadi sekarang adalah masa yang sesuai untuk mula mendaftar di http://pgmall.my. 

Advertisements

Selain itu juga, bagi pengguna sedia ada PG Mall akan menerima diskaun sebanyak RM10 bagi setiap perbelanjaan bernilai RM60. Bukan itu sahaja, potongan 15% pula akan diterima dengan perbelanjaan minimum RM250. Nampakkan macam macam kita akan lebih untung dan jimat bila kita berbelanja lebih banyak. Tawaran voucher ini boleh dimuat turun dari laman web PGMall dengan kuantiti yang terhad. Jadi mari dapatkan sekarang juga. Tertakluk pada terma dan syarat.

Untung berganda bayar guna Maybank QRPay

Berbelanja secara online ni memang mudah dan menjimatkan lebih-lebih lagi kalau kita tahu bagaimana caranya. Seperti tawaran PG Mall MyRaya Campaign yang dah memang menguntungkan ini kita boleh tambah lagi keuntungan dengan membuat pembayaran menggunakan Maybank QRPay. Kita akan menerima tambahan 20% diskaun sebanyak dua kali sepanjang promosi kempen ini. Diskaun sebanyak 20% ini adalah dengan pembelian minimum RM30.

Tawaran jimat dengan Touch ‘n Go ewallet

Saya sendiri memang gemar menggunakan Touch ‘n Go ewallet bukan saja ketika shopping online tetapi sebagai method pembayaran setiap hari. Saya rasa Touch ‘n Go ewallet ni sungguh mudah dan convenience. Tambahan pula ketika berbelanja di PG Mall MyRaya Campaign ni kita akan menerima cashback e-voucher sehingga RM40 setiap bulan. Cashback ni nanti akan dimasukkan ke dalam akaun Touch ‘n Go ewallet kita sebagai nilai kredit.

Cashback ni kita akan terima dengan setiap pembelian minimum RM10 pada setiap minggu.  Tawaran menguntungkan ini adalah sehingga 28 Jun 2020 sahaja.

Istimewa buat pengguna Celcom Exclusive

Tawaran tambahan pula akan diterima oleh semua pengguna Celcom di mana diskaun coupon boleh di download melalui aplikasi Celcom. Diskaun sebanyak 20% akan diterima maksimum sehingga RM20 bagi setiap pengguna. Tawaran ini sah bagi 500 pembelian pertama sahaja setiap bulan. Promosi sah sehingga 31 Julai 2020.

Berbelanja di PG Mall Guna AirAsia Big Loyalty Points

Selain itu ini adalah berita baik kepada pengguna AirAsia . Pembayaran di PG Mall untuk kempen MyRaya ini juga boleh dilakukan menggunakan AirAsia BIG Loyalty Points. Maksudnya inilah masanya untuk redeem points AirAsia yang dah lama simpan dan boleh berbelanja barang keperluan hari raya.

Bukan itu saja bila dah shopping menggunakan BIG Points, kita akan menerima 2X BIG Points lagi. Memang sungguh berbaloi sangat tawaran macam ni. Cepat ambil peluang ini sebelum 31 Mei 2020.

Jom Shopping Raya Di PG Mall MyRaya Campaign

Tak sangka macam-macam tawaran dan promosi yang sungguh menguntung ni di PG Mall. Saya rasa ini adalah masa yang sesuai untuk kita berbelanja secara bijak dan ambil semua peluang yang menjimatkan kita. Ini adalah masa untuk kita menyimpan duit sambil berbelanja barangan keperluan hari raya. Jadilah pengguna yang bijak dan bukan berbelanja sesuka hati.

Mari kita ambil peluang ini dan berbelanja di PG Mall. Untuk info lanjut, sila layari :-

Website : www.pgmall.my
Link terus ke PG Mall MyRaya : https://pgmall.my/myraya-campaign2020
Facebook : www.facebook.com/PGMallofficial/
Instagram : www.instagram.com/pgmall.my

 

1,184 total views, 2 views today

Advertisements

Related Articles

About author View all posts Author website

Mohd Zarin

Mohd Zarin

Blogger, Web, Photographer, Travel, Foods and Social Media

11 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.